سیلانت های دندانی

دندان های مولر کمی شبیه کوه هستند. آن ها ناهموار بوده و دارای قله ها و دره های کوچک هستند. اگرچه سوراخ ها و شکاف های آن ها کمک می‌کند تا غذا به درستی جویده شود اما اگر بقایای غذا در آن ها گیر کند، می‌توانند سلامت دندان ها را نیز به خطر بیندازند. برای سالم نگه داشتن دندان های آسیاب به مسواک زدن و نخ دندان کشیدن سخت نیاز است و گاهی اوقات تمیز کردن هر گوشه و حفره دندان کار آسانی نیست. برای اینکه دندان های آسیاب خود را در فرم خوب نگه دارید، دندانپزشک ممکن است توصیه کند که از سیلانت های دندان استفاده کنید. این درمان محافظ می تواند از پوسیدگی جلوگیری کرده و خطر ایجاد آن را کاهش دهد. برای آشنایی با زیر و بم سیلانت های دندانی به ادامه مطلب مراجعه کنید.
سیلانت های دندانی چیست؟
سیلانت پوششی نازک و محافظی است که به سطح جویدنی دندان می‌چسبد و فرورفتگی ها را پر می کند. سیلانت ها که اغلب از پلاستیک یا سایر مواد دندانی ساخته می‌شوند، معمولاً فقط روی دندان های عقب (مولر و پرمولر) اعمال می‌شوند. اگرچه آن ها جایگزینی برای بهداشت خوب دندان (دوبار مسواک زدن در روز، نخ دندان کشیدن یک بار در روز و معاینات منظم دندانپزشکی) نیستند، اما می توانند به عنوان یک پوشش ایمن عمل کنند و احتمال پوسیدگی را کاهش دهند.
سیلانت های دندانی چگونه کار می کنند؟
سیلانت های دندانی مانعی بین دندان ها و باکتری های ایجاد کننده پوسیدگی بوجود می آورند. هنگامی که آن باکتری با باقی مانده های غذا تماس پیدا می کند، اسید هایی تولید می کند که می توانند سوراخ هایی در دندان ایجاد کنند (که به عنوان پوسیدگی نیز شناخته می شود). هنگامی که یک سیلانت دندانی روی سطح دندان اعمال می شود، تضمین می کند که باکتری های ایجاد کننده پوسیدگی نمی توانند به گوشه ها و شکاف های دندان آسیاب بروند.
ماندگاری سیلانت ها چقدر است؟
در چکاپ های سالانه وضعیت سیلانت ها بررسی می شود و ممکن است بعد از چند سال دندانپزشک آن ها را تعویض کند تا کارایی خود را داشته باشند.
چه کسانی می توانند از سیلانت ها استفاده کنند؟
هر کسی که دندان های آسیاب دارد می تواند از سیلانت ها بهره مند شود. به طور معمول، دندان های آسیاب اول در حدود ۶ سالگی ظاهر می‌شوند و دندان های آسیاب دوم در حدود ۱۲ سالگی بیرون می‌آیند. دندانپزشکان اغلب سیلانت ها را برای کودکان توصیه می‌کنند تا مطمئن شوند که در دندان های آسیاب آن ها پوسیدگی ایجاد نمی شود. با این حال، بزرگسالان نیز معمولاً برای جلوگیری از ایجاد پوسیدگی در آینده درخواست سیلانت می کنند اما معمولاً توصیه نمی شود.
سیلانت ها چگونه روی دندان ها اعمال می شوند؟
روند درمان سریع، ساده و بدون درد است. پس از تمیز کردن دندان ها و خشک شدن آن ها، دندانپزشک یک ژل اسیدی روی سطح دندان قرار می‌دهد تا آن را زبر کند. این کار تضمین می کند که سیلانت دندان قادر به ایجاد پیوند قوی با دندان خواهد بود. سپس، دندانپزشک ژل را می‌شوید و دوباره دندان را خشک می‌کند. در نهایت سیلانت را به شیار های دندان زده و از نور آبی مخصوص برای سفت شدن آن استفاده می کند.
آیا سیلانت های دندان ایمن هستند؟
جواب این سوال مثبت است. سیلانت ها حاوی مقدار کمی بیسفنول A (BPA) هستند که یک ماده شیمیایی صنعتی است که برای ساخت پلاستیک و رزین استفاده می شود. BPA معمولاًدر ظروف غذا و نوشیدنی مانند بطری های آب یافت می شود. با این حال، مقدار BPA موجود در سیلانت به شما آسیبی نمی رساند. طبق گفته انجمن دندانپزشکی آمریکا، در مقایسه با سیلانت های دندانی، کودکان از طریق غذا ها، نوشیدنی ها، کرم های ضد آفتاب، شامپو، شستشوی بدن، لوازم آرایشی، کاغذ های حرارتی (مانند رسید) و حتی هوا بیشتر در معرض BPA قرار دارند. مزایای سیلانت های دندانی بسیار بیشتر از خطرات آن است.
برای اینکه بدانید سیلانت های دندانی برای لبخند شما یا فرزندتان مناسب هستند یا خیر، همین امروز با دندانپزشک خود صحبت کنید و اگر به دنبال دندانپزشکان با تجربه و قابل اعتماد هستید با کلینیک دندانپزشکی ارکیده تماس بگیرید. کادر درمان این کلینیک با استفاده از فناوری پیشرفته، درمان اختصاصی را که شایسته آن هستید به شما ارائه می کنند.

اشتراک گذاری :

نظر در"سیلانت های دندانی"

دیدگاه خود را بنویسید

تهران اشرفی اصفهانی

بین مرزداران و حکیم پلاک 187

021-44223814

امروز تماس بگیرید!

ساعات کار

شنبه الی چهارشنبه 9 الی 20

ارتباط با مدیریت

mehdialavi100@yahoo.com