دندان عقل و آنچه باید در مورد آن بدانید.

What You Should Know About Wisdom Teeth

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که بخواهید بدانید چرا به دندان های عقل این نام تعلق گرفته است. این دندان ها شما را باهوش تر نمی کند. از آنجایی که این دندان ها معمولاً در سنین بالای ۱۷ و تا ۲۱ سالگی رشد می کنند با این نام خوانده می شوند. آن ها در انتهای دهان بصورت دو دندان در بالا و دو دندان در پایین به عنوان بخشی از مجموعه کامل ۳۲ دندان بزرگسال هستند.
رویش دندان های عقل در برخی افراد با مشکلاتی همراه است که دندانپزشکان مجبور به کشیدن آن ها می شوند. در این مقاله قصد داریم شما را با این مسائل آشنا کنیم.

در نیامدن دندان عقل

دندان های عقل دندان های آسیاب و محکم ترین و عریض ترین دندان ها هستند که برای آسیاب غذا ها استفاده می شوند. در برخی از افراد این دندان ها رشد نمی کنند. برخی تصور می کنند که فک های ما در طول سال ها به دلیل تغییر در رژیم غذایی ما تغییر کرده است.

نهفتگی دندان عقل

هر ساله افراد بسیاری مجبور به کشیدن دندان عقل می شوند چرا که این دندان ها با گذشت زمان هم بیرون نزده اند و در فک بصورت پنهان قرار گرفته اند چون فضای کافی برای بیرون آمدن دندان وجود نداشته است.

مشکلاتی که باعث می شود افراد مجبور به کشیدن دندان عقل شوند.

بسیاری از دندان های عقل با برخی علایم بیماری یا مشکلات واضحی همراه هستند که باید حتماً کشیده شوند. این مشکلات عبارتند از:

  • وجود دندان عقل به دندان های مجاور آسیب می زند.
  • همراه با ضایعاتی است.
  • در اطراف ریشه آن استخوان دچار تحلیل شده است.
  • همراه با عفونت یا پوسیدگی است.
  • و به واسطه این دندان فضای کافی برای مسواک زدن و نخ دندان کشیدن دندان های کناری وجود ندارد.

کشیدن دندان عقل برای جلوگیری از ایجاد مشکلات بعدی

برخی از دندانپزشکان کشیدن دندان عقل را به عنوان یک اقدام احتیاطی توصیه می کنند زیرا ممکن است در آینده مشکلات زیر را ایجاد کند، مانند:

  • قبل از اینکه دندان عقل بیرون بزند، کیسه بافت اطراف آن می تواند به کیست تبدیل شود که می تواند منجر به از دست دادن استخوان در فک شود.
  • اگر دندان عقل به پهلو و زیر لثه باشد، می تواند ریشه دندان های مجاور را از بین ببرد.
  • باکتری ها و پلاک ها می‌توانند در اطراف دندانی که فقط تا حدی بیرون است، تجمع کنند.

البته بسیاری از دندانپزشکان معتقدند که بیرون آوردن دندان های سالم ایده خوبی نیست. در اینصورت می توان نظر دومی را نیز دریافت کرد تا تصمیم گیری درستی داشته باشید.

کشیدن ساده دندان عقل

اینکه دندانپزشک چگونه دندان عقل را از لثه خارج کند بستگی به فاصله آن از لثه دارد. اگر دندان عقل کاملاً از لثه بیرون زده باشد دندانپزشک با بی حسی اطراف دندان آن را با ابزاری به نام الواتور (Elvator) لق می کند و سپس دندان را با پنس دندانی (Dental forceps) که شبیه انبردست است می کشد. ناحیه کشیدن دندان را تمیز کرده و برای قطع خونریزی باند استریل را بر روی آن قرار می دهد.

بعد از کشیدن دندان عقل احتمالاً روز اول کمی خونریزی خواهید داشت. همچنین ممکن است برای چند روز احساس درد و تورم داشته باشید. از بین رفتن هرگونه کبودی ممکن است کمی بیشتر طول بکشد. به مدت ۲۴ ساعت نباید دندان های خود را مسواک بزنید یا آبکشی کنید. پس از آن به مدت یک هفته هر ۲ ساعت یکبار به آرامی با آب نمک ولرم غرغره کنید.

جراحی دندان عقل

اگر دندان شما هنوز زیر خط لثه است، احتمالاً باید آن را جراحی کنید. برخی از دندانپزشکان ممکن است ترجیح دهند برای این روش به جراح دهان مراجعه کنید، اما بسیاری از دندانپزشکان این روش را به طور معمول انجام می دهند.

در طول جراحی، از بی حسی موضعی و یا آرامبخشی استفاده می شود بنابراین درد زیادی احساس نمی‌کنید یا چیز زیادی به خاطر نمی‌آورید. جراح لثه را بریده و استخوان دندان را برمی دارد تا به ریشه برسد. ممکن است لازم باشد دندان را تکه تکه کنند تا سوراخ ایجاد شده تا حد امکان کوچک باشد.

برای کنترل درد پس از جراحی دندان می توان از داروهای بدون نسخه کنترل کننده درد استفاده کرد.

خود مراقبتی ها بعد از کشیدن دندان عقل

  • یک کیسه سرد را به طور متناوب روی فک خود نگه دارید تا به کاهش درد و تورم کمک کنید.
  • سعی کنید زیاد تف نکنید تا لخته خونی که از خونریزی آن ناحیه جلوگیری می کند حرکت ندهد.
  • مقدار زیادی آب بنوشید، اما به مدت ۲۴ ساعت از نوشیدن الکل، نوشیدنی های گرم یا نوشابه های گازدار دوری کنید.
  • احتمالاً برای حدود یک هفته نمی توانید دهان خود را به طور کامل باز کنید. غذا های نرم مصرف کنید تا آن ناحیه را آزار ندهند.

مشکلات احتمالی پس از کشیدن دندان عقل

هر چند وقوع این مشکلات نادر است، اما جراح ممکن است در حین بیرون آوردن دندان‌های پایین به برخی از اعصاب آسیب برساند که مممکن است لب ها، زبان یا چانه را برای همیشه بی حس کند. در مورد دندان های بالایی، جراحی می تواند به سینوس ها، حفره های تنفسی آسیب برساند.

اگر لخته خون ایجاد شده در حفره دندان کشیده شده خیلی زود از بین برود و اعصاب و استخوان را در معرض دید قرار دهد، می تواند منجر به یک وضعیت دردناک به نام حفره خشک شود. این مشکل می تواند با کشیدن ساده و جراحی اتفاق بیفتد.

چه زمانی باید با پزشک خود تماس بگیرید؟

اگر بعد از کشیدن یا جراحی دندان با مشکلات زیر روبرو شدید باید حتماً به دندانپزشکی مراجعه کنید:

  • به سختی نفس می کشید یا قورت می دهید.
  • تراوش خون پس از یک یا دو روز متوقف نمی شود، یا درد بیش از یک هفته طول کشیده است.
  • صورت یا فک شما بیش از چند روز متورم مانده است.
  • تب دارید.
  • احسدر بخش هایی از صورت احساس بی حسی می کنید یا متوجه چرک یا بوی بد در دهانتان شده اید.

https://www.webmd.com/oral-health/ss/slideshow-wisdom-teeth

اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید

تهران اشرفی اصفهانی

بین مرزداران و حکیم پلاک 187

021-44223814

امروز تماس بگیرید!

ساعات کار

شنبه الی چهارشنبه 9 الی 20

ارتباط با مدیریت

mehdialavi100@yahoo.com